SK |

Hokejové začátky a zkušenosti jednoho černošického táty

Kdy a jak jste se dostali na černošický led? V 5-ti letech jsem šel se synem koupit brusle do místního obchodu na ZS a narazili jsme na pana Jůzka. Ten nám řekl, že v neděli musíme přijít na ranní nábor. Přišli jsme a po pár slzičkách studu si Kuba postupně zvykl na trenéry a tréninky. Díky účasti a chuti do hokeje se Kuba postupně zlepšoval a zdokonaloval své dovednosti.

????Pamatuješ si jaké byly tvoje rodičovské ambice, když kluk začínal s hokejem?
Mé ambice v té době byly jen to, aby se naučil bruslit. Vůbec jsem nečekal, že u hokeje vydržíme tak dlouho (dnes je to už 6 let) a zatím nás (celou rodinu) ten zápal neopouští.
????Jaké jsou vaše ambice teď?
Aktuální ambice nejsou velké. NHL je hezká soutěž, ale…:) ale vážně: mám radost, že mu hokej dává do života řád a odpovědnost ke kolektivu.
Do budoucna bude mít možnost jít si zahrát hokej s kamarády, či kolegy z práce a hlavně nabídka z černošického Áčka by byla top ????.
????Hokej je časově náročný sport, jak to dokážete skloubit s rodinnými aktivitami?
Hokeji podřizujeme většinu rodinných aktivit, bez toho by to ani nešlo.
????Tvůj syn hraje momentálně za mladší žáky, jaký je jeho týdenní program?
Aktuální rok má 4 tréninky týdně a jeden zápas o víkendu.
????Co by si poradil budoucím hokejovým rodičům?
Moje rada? Zbytečně bych netlačil na pilu. Dítě a rodič z toho musí mít především radost. Hokej je finančně i časově náročný sport. Je důležité, aby kluk chodil pravidelně na tréninky a zbytečně nezaostával za spoluhráči. Je potřeba dítěti dopřát čas a podporu.