SK Černošice |

Proč nechladíme

Množí se nám dotazy, jak se budou kompenzovat neodtrénované hodiny a kdy bude na zimním stadionu led. S řešením  bychom chtěli  počkat, až bude jasné jak velký celkový  výpadek tréninků COVID způsobí. Jedna z možností je prodloužení sezony, případné snížení příspěvků za druhé pololetí.  

Nezapomínejte však prosím, že členské příspěvky tvoří cca 50 % rozpočtu na sport. Zbylých 50% jsou dotace, ale především výnosy z komerční činnosti klubu, která je COVIDEM značně zasažena. Pro ilustraci nám od října do dnešního dne chybí přes milion korun za tržby od rekreačních hokejistů, škol, veřejného bruslení a krasobruslařek.

Co se týče ledové plochy – jsou zimní stadiony, které led nerozmrazily. Jsou k tomu různé důvody, např. drahé reklamy na ledové ploše za stovky tisíc, anebo skutečnost že provoz ZS nefinancuje klub a nemusí si dělat starosti, kde na to vzít peníze. Náš stadion mezi tyto nepatří.

Spousta rodičů má informace o tom, jak na jiných zimních stadionech bruslí celé týmy dětí nebo dospělých. Rozhodně nechceme jít cestou vědomého porušování vládních nařízení, anebo alternativních výkladů těchto nařízení. V tuto chvíli je možné, aby ve vnitřním prostoru sportovalo 9+1 trenér a to ještě v rouškách. Za tohoto stavu nejsme schopni s klidným srdcem pustit do haly komerční pronájmy, bez kterých nelze provoz ZS financovat.

Národní sportovní agentura společně  se zástupci ČSLH jednala v posledních dnech již dvakrát s vládou o výjimce pro kolektivní sporty. V pondělí by se vláda k těmto záležitostem měla vyjádřit a my pevně věříme, že nám rozhodnutí vlády umožní zahájit provoz.

 

Další dotazy rádi zodpovíme,

SK Černošice